Pagina wordt geladen ...
Marconistraat 15-17 7903 AG Hoogeveen T: (0528) 37 22 04 E: info@kloksmit.nl Werkplaats: (0528) 23 44 99

Garantievoorwaarden                        

Als u een gebruikte, of zelfs een nieuwe auto koopt bestaat er een kans op gebreken. U kunt immers niet alles van te voren weten. Garantie is dan een prettige bijkomstigheid mogen zich er toch onverwachte problemen voor doen. Maar wat houdt garantie in en wanneer is het geldig? Garantie is een toezegging van de verkoper dat het product bepaalde eigenschappen heeft. Als er een gebrek ontstaat, dan kunt u een beroep doen op de garantie en de verkoper moet dan in principe kosteloos herstellen. Daarom een overzicht van de diverse garantievoorwaarden. Auto’s vanaf € 4.500 worden in overleg afgeleverd met een eventueel afleverpakket.

Klok & Smit B.V. hanteert 4 verschillende afleverpakketten;

Geen afleverpakket; De koper ziet af van enige vorm van garantie.
Afleverpakket 1; Auto wordt voorzien van een *technische controle, *aflever controle , nieuwe *APK (tenzij de auto nog een APK heeft van minimaal 6 maanden) en *tenaamstelling van de auto.
Afleverpakket 2; Afleverpakket 1 + *kleine onderhoudsbeurt, *poetsen, nieuwe APK en 3 maanden garantie op *motor en *versnellingsbak
Afleverpakket 3; Afleverpakket 1 + *grote onderhoudsbeurt, poetsen, nieuwe APK en 6 maanden garantie op motor en versnellingsbak.

*= wordt uitgelegd in het kopje ‘begrippenlijst’.

De volgende voorwaarden zijn van toepassing: 3 maanden garantie houdt in. Vanaf de afleverdatum heeft de koper 3 maanden garantie op de motor en versnellingsbak van de auto met een maximum van 6.000 kilometer. 6 maanden garantie houdt in. Vanaf de afleverdatum heeft de koper 6 maanden garantie op de motor en versnellingsbak van de auto met een maximum van 12.000 kilometer. Garantie wordt te allen tijde op de verkoopovereenkomst vermeld. Daarbij wordt ook de actuele kilometerstand genoteerd.

Auto’s tot een bedrag van € 4.500,- of met een kilometerstand boven de 200.000 km worden standaard op handelsvoorwaarden verkocht, dit staat gelijk aan geen garantie. Hetzelfde geldt voor auto’s boven een waarde van € 4.500,-  maar dan met een meeneemprijs. U heeft uiteraard de mogelijkheid om een afleverpakket naar keuze de kiezen.

 

Begrippenlijst

Technische controle: Met de auto wordt een proefrit gemaakt om eventuele mankementen te constateren.

Aflever controle: Koelvloeistof, oliepeil, ruitensproeiervloeistof worden gecontroleerd en zo nodig op peil gebracht. Verder wordt de verlichting van de auto gecontroleerd.

APK: De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester de auto op verkeersveiligheid, milieu en registratie. De APK is een momentopname en geeft een beeld van de technische staat van een auto op het moment van de keuring. Een geldige APK is dus geen garantie dat u de rest van het jaar veilig met de auto kunt blijven doorrijden.

Tenaamstelling van de auto/vrijwaring in te ruilen auto: Bij de koop van een voertuig bij een RDW erkende garage mag deze garage het kenteken overschrijven. Dit gaat als volgt: U overlegt een geldig rijbewijs en de verkoper regelt vervolgens de tenaamstelling. Bij het afhalen van het voertuig krijg u niet alleen het voertuig mee, maar ook een zogeheten tenaamstellingsverslag. Deze bevat de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode. De RDW stuurt per post de kentekencard. Met de kentekencard komt ook het tweede deel van de tenaamstellingscode. Samen vormen de twee delen de volledige tenaamstellingscode van 9 cijfers in totaal.

Let op: Het is belangrijk om de tenaamstellingscode goed te bewaren. Bewaar deze apart van de kentekencard. Deze code is nodig om het voertuig over te kunnen schrijven.

Voor de eventueel in te ruilen auto krijgt u een vrijwaringbewijs. Het vrijwaringsbewijs is het enige geaccepteerde bewijs dat u niet meer verantwoordelijk bent voor de verplichtingen als kentekenhouder (APK, verzekering, belasting en verkeersboetes). Als u de auto bij Klok & Smit inruilt, ontvang u bij overschrijving een wit vrijwaringsbewijs waarop staat dat de ingeruilde auto vanaf dat moment op de naam van Klok & Smit staat.

Poetsen: Het poetsen van de auto houdt in: Stofzuigen interieur, ramen binnenkant schoonmaken, dashboard en console plus roosters stofvrij maken. Vlekken uit de stoelen halen (waar mogelijk), dak-hemel schoonmaken. Stomen interieur waar nodig, leerbehandeling waar nodig. Reiniging buitenkant, ramen buitenkant schoonmaken, velgen schoonmaken, handmatig poetsen, machinaal polijsten, ruwe plekken bijwerken, doffe lak polijsten.

Kleine onderhoudsbeurt: Een kleine onderhoudsbeurt houdt in; het vervangen/verversen van olie en oliefilter tevens wordt het interieurfilter vervangen. Bandenspanning controle, vloeistof controle, visuele controle en accu controle.

Grote onderhoudsbeurt: Een grote onderhoudsbeurt houdt in; een kleine beurt plus het vervangen van brandstof- en luchtfilter. Bougies vervangen. Indien nodig wordt er een inwendige motor reiniger toegevoegd (standaard bij diesel auto’s en auto’s met een THP motor). Airco controle, controle remmen achter en indien nodig worden deze gereinigd en gesmeerd. Portieren smeren en ECU systeem controle. Controle van roetfilter plus additief peil (reinigingstoevoeging voor het roetfilter).

Motor: Garantie zit op het stuk gaan van het draaiende gedeelte van het motorblok.

Versnellingsbak: Garantie zit op het stuk gaan van tandwielen en/of lagers.

 

Onderdelen en accessoires waar garantie op is uitgesloten 

 • airco’s                               
 • cruise control                               
 • alarminstallaties
 • startblokkeringen             
 • autotelefoons                               
 • gps
 • navigatieapparatuur         
 • boordcomputers                           
 • roetfilters
 • katalysatoren                   
 • lambdasonde                               
 • handzenders
 • sleutels                             
 • startblokkeringen in sleutels    
 • schuifdak                           
 • zonnedak

 

Distributieriem of distributieketting vallen niet onder de garantie. Onze werkplaats medewerkers zouden u tijdens een bezoek aan onze garage zeker attenderen op een eventuele vervanging van de distributieriem of distributieketting of de periode waarin dit zou moeten gebeuren.

Accu’s, dynamo’s, remschijven, remblokken, startmotoren en portierrubbers zijn ook uitgesloten van garantie omdat deze onderhevig zijn aan slijtage.

Koppakking, kleppenslijtage en kleppenstelmechanisme zijn uitgesloten van garantie omdat deze niet onder het draaiende gedeelte vallen.

Lpg installatie is uitgesloten van garantie als het gaat om de gascomputer, relais, verdamper, gasinjectoren en afstelproblemen.

Eveneens van garantie uitgesloten zijn alle gebreken die ontstaan door oneigenlijk gebruik en achterstallig onderhoud en die niets met het draaiende gedeelte van de motor te maken hebben.

 

Dieselmotoren

Wanneer er, als gevolg van het tanken van biologische diesel of plantaardige oliën, schade ontstaat in de vorm van storingen en/of defecten vervalt elke vorm van garantie. De kosten van de schade en eventuele vervolgschade aan de motor en overige systemen zijn geheel voor de koper.

 

Elechtrische en Hybride auto's

Garantie op accu pakketten alleen zoals bij de dealer is voorgeschreven. Laadproblemen of eventuele problemen met stekkers vallen buiten de garantie.

 

Aanmelden garantie

Aanmelden van garantie dient te allen tijden via mail of telefonisch te gebeuren t.a.v. de afdeling ‘afhandeling’. Klok & Smit BV repareert mankementen uitsluitend in eigen beheer tenzij onze monteurs anders besluiten. Takel of sleepkosten worden niet door de garantie gedekt en zijn dus voor eigen rekening. Vervangend vervoer is voor eigen rekening en wordt dus niet vergoed, tenzij anders is afgesproken. Indien de koper de mankementen door derden heeft laten repareren, zonder toestemming te hebben gevraagd aan de afdeling ‘afhandeling’, dan zijn alle kosten voor de koper en vervalt alle vorm van garantie.

Neem dus altijd eerst contact op met de afdeling ‘afhandeling’.

Klok & Smit B.V. t.a.v. afhandeling, dennis@kloksmit.nl  of 0528372204  doorkies nummer 5. Bij het versturen van een e-mail graag uw naam, telefoonnummer en kenteken van de auto vermelden.

 

Aankoop keuring

Indien u wenst, kunnen wij een Dekra of Kwik-Fit keuring voor u verzorgen. De kosten hiervan zijn geheel voor de koper.

 

Uitleenauto's

Indien uw auto ter reparatie bij onze werkplaats staat, is het mogelijk om tijdelijk gebruik te maken van een leenauto. Deze leenauto wordt maximaal 5 dagen uitgeleend mits anders wordt overlegd. U krijgt de uitleenauto mee met een volle tank. Bij het inleveren van de auto dient u deze ook weer volledig afgetankt terug te brengen. In de uitleen auto’s mag niet worden gerookt, en het vervoeren van huisdieren is ook niet toegestaan. Mochten er vermoedens bestaan dat dit toch is gebeurd, zullen de kosten van professionele reiniging in rekening worden gebracht.

klok-smit-uitleenauto-zwartklok-smit-uitleenauto-rood